terug naar overzicht

In de huidige tijd is het voor u als onderneming mogelijk een vereiste om zoveel mogelijk bedrijfsactiviteiten te handhaven, terwijl uw medewerkers thuis werken. Hoewel de aanpak voor sommigen geen probleem hoeft te zijn, kan het ook aanzienlijke uitdagingen met zich mee brengen.

Het uitvoeren van belangrijke processen, beheren van complexe systemen, nauwkeurig rapporteren over cruciale gegevens en effectief communiceren met teamgenoten ziet er opeens anders uit. Wist u dat een ERP-systeem uw bedrijf kan helpen om belangrijke processen te automatiseren, complexe systemen te beheren en u real-time inzicht kan geven door betere rapportage? Dit zijn 5 voordelen van een ERP-software, die ervoor kan zorgen om uw bedrijf succesvol voort te zetten.

1. Een verbeterde beveiliging

De manier van werken is in een zeer kort tijdsbestek veranderd. Mogelijk werken uw medewerkers voornamelijk thuis, waardoor uw werknemers meer gebruik maken van eigen apparatuur, zoals computers en mobiele apparaten. Wellicht moet u extra tijd en middelen besteden aan het bewaken van gegevensbescherming, omdat fraude en cyberaanvallen doorgaans toenemen in tijden van economische onzekerheid. Wist u dat een ERP-oplossing, zoals Business Central, standaard een uitstekend beveiligingssysteem heeft? Zo bent u er zeker van dat uw data altijd veilig is. Ook authenticatie en verificatie van gebruikers uitstekend geregeld en u blijft standaard voldoen aan de algemene voorschriften voor gegevensbescherming (AVG).

2. Verminderde werkdruk voor IT

Een ERP-systeem ondersteunt u als bedrijf bij het automatiseren en het met elkaar verbinden van inkoop-, verkoop-, operations-, accounting- en voorraadbeheer. Een belangrijk voordeel is dat al uw verschillende bedrijfsprocessen in een systeem verbonden zijn. Zo hoeft uw IT-afdeling zich niet meer bezig te houden met veel verschillende systemen en uw werknemers gaan effectiever te werk.

Uiteindelijk kan een vermindering van de benodigde systemen en de automatisering van belangrijke processen in één systeem leiden tot een vermindering van operationele fouten en inefficiënties die problemen veroorzaken, waaronder:

  • Workflow-knelpunten
  • Barrières voor de productiviteit van werknemers
  • Storingen aan de klantenservice
  • Automatische updates van uw ERP-oplossing met de nieuwste beveiligingsmaatregelen, die automatisch in uw systemen worden geïntegreerd. Hierdoor blijft u veranderende IT-dreigingen voor, zodat uw systeem altijd up-to-date is en beter voorbereid is op een mogelijke inbreuk.

3. Lagere IT-kosten

Een ERP-systeem zoals Business Central draait volledig in de cloud. Hierdoor heeft u niet langer dure on-site servers of netwerkapparatuur nodig. Het systeem wordt volledig op afstand beheerd, waardoor u niet langer specialisten hoeft in te huren om een datacenter te beheren of systemen te onderhouden. Door de automatische updates hoeft u ook niet langer te investeren in het aanschaffen van nieuwe versies. Uw mogelijkheden en beveiliging nemen toe, terwijl IT-kosten worden verlaagd.

4. Realtime rapportages

Het geïntegreerde Power BI in Business Central geeft krachtige en handige dashboards in uw ERP-systeem met rapportages, KPI’s en managementinformatie, zelfs als werknemers vanuit veel verschillende locaties werken. U bent niet langer druk met het uitwerken en controleren van gegevens en u hoeft niet langer te wachten op de inzichten van een bepaalde periode. Dankzij de realtime en nauwkeurige analytische rapporten van Power BI kunt u uw financiële gezondheid voorspellen, trends identificeren en op kosteneffectieve wijze weloverwogen beslissingen nemen. Zo bent u in staat om u snel aan te passen aan nieuwe werkstructuren, zoals een nieuwe externe werkomgeving of met minder personeel.

5. Bespaar geld en middelen

Als u geen volledig overzicht heeft van uw bedrijfsgegevens, kan u kapitaal verliezen door te langzaam genomen of overhaaste, risicovolle genomen beslissingen, op basis van onnauwkeurige of onvolledige informatie. Als veerkrachtig bedrijf is het verstandig om te investeren in systemen die ervoor zorgen dat u uw taken nauwkeurig en efficiënt kan uitvoeren. Door realtime toegang tot gegevens wordt uw bedrijf winstgevender door het verkorten van doorlooptijden, het sneller in staat zijn om de juiste keuzes te maken en het quote-to-cash proces te stroomlijnen.

Business Central voor uw bedrijf

Heeft u interesse in Business Central voor uw bedrijf of heeft u vragen? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Neem contact op