terug naar overzicht

Misschien gebruikt u in uw organisatie momenteel al een ERP systeem of wellicht overweegt u om met ERP te beginnen. Tegenwoordig doen we steeds meer online en zo kunt u kiezen om ook uw ERP systeem online te gebruiken. Hoewel een online systeem makkelijker te implementeren is dan een on-premise pakket, is een goede voorbereiding noodzakelijk voor een naadloze implementatie. Dit zijn 4 tips voor een succesvolle voorbereiding op uw online ERP systeem.

1. Bereid uw bedrijf voor op de verandering

Of u nou al wel of nog niet werkt met een ERP oplossing, als u kiest voor een nieuw systeem brengt dat ongetwijfeld een verandering met zich mee. Bepaalde opties zullen net even anders werken en uw personeel moet hiervan goed op de hoogte zijn, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen blijven doen. Met een ERP systeem in de cloud zoals Business Central hoeft u geen rekening meer te houden met vervelende updates en serverruimte. Maar omdat u uw ERP pakket nu vanuit iedere browser kan raadplegen, is een goede internetverbinding noodzakelijk. Denk eens goed na over de betrouwbaarheid van uw internetprovider en zorg eventueel voor een back-up verbinding als er een storing is. Zo zorgt u ervoor dat u altijd uw ERP systeem kan gebruiken.

2. Creëer draagvlak bij uw werknemers

Als u kiest voor een (ander) ERP-systeem is het altijd een grote beslissing voor uw organisatie. Uw bedrijfsprocessen veranderen en uw werknemers moeten bekend worden met het nieuwe systeem. Over het algemeen is niemand gek op verandering. Maak daarom bij uw werknemers bekend wat de voordelen zijn van het nieuwe pakket. Maar ga ook na wat de ideale manier van werken is bij uw personeel, zodat iedereen blij wordt van het nieuwe systeem. Zijn er grote veranderingen in de dagelijkse werkzaamheden? Zorg dan voor voldoende trainingen zodat iedereen goed met het systeem leert omgaan.

3. Plan uw stappen zorgvuldig

Veel bedrijven die overstappen van een ERP systeem on-premise naar een ERP systeem in de cloud, doen dit het liefst geleidelijk. Stapsgewijs gebruiken ze steeds meer functies in het online programma. Hoewel het idee erachter begrijpelijk is, kunnen sommige functionaliteiten problemen gaan ervaren. Overleg altijd met uw ERP leverancier en plan de te maken stappen zorgvuldig, zodat uw ERP systeem nooit zijn functionaliteit (tijdelijk) verliest.

4. Blijf uw systeem verbeteren

Wist u dat uw online ERP omgeving eenvoudig uit te breiden is? Het kan goed zijn dat u na enige tijd niet helemaal tevreden bent over bepaalde functies of dat u bepaalde functies in uw ERP systeem mist. Overleg met uw ERP leverancier wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Vaak is het eenvoudig op te lossen met het downloaden van een extra functie. Zo haalt u alle voordelen uit uw ERP pakket.

Business Central voor uw bedrijf

Wilt u Business Central in de cloud aanschaffen voor uw bedrijf? Of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Neem contact op