terug naar overzicht

Hoewel u niet verplicht bent om op dit moment actie te ondernemen, raden we u aan om uzelf eens te verdiepen in de verschillende opties die voor uw organisatie beschikbaar zijn. Microsoft heeft verschillende nieuwe ERP softwares de lucht in gegooid en u kan daarvan profiteren. We leggen u graag de beschikbare opties uit.

Wellicht bent u al bekend met het nieuwe Business Central van Microsoft. Hoewel Microsoft het verouderde Dynamics NAV nog blijft ondersteunen, profiteert u niet langer van nieuwe ontwikkelingen. Natuurlijk kunt u deze softwares vandaag de dag nog steeds blijven gebruiken, maar er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om u eens te verdiepen in Business Central voor beter resultaat op de lange termijn.

Als u op dit moment geen ERP systeem van Microsoft gebruikt

Gebruikt u op dit moment (nog) geen ERP systeem van Microsoft? Zeker dan is het aan te raden om eens te kijken naar Business Central. Hoewel het niet onmogelijk is om andere ERP versies aan te schaffen, richt Microsoft zich momenteel volledig op Business Central. Dit betekent dat als u kijkt vanuit het investeringsperspectief, Business Central u de grootste financiële opbrengst biedt. Business Central is cloud only en heeft verschillende integratiemogelijkheden met andere Microsoft-producten zoals Office 365. Business Central kent een volledig nieuwe layout met een sterk verbeterde gebruikersacceptatie. Verschillende softwares van overige partijen zijn jaren geleden ontworpen en kunnen op dit moment niet concurreren met de personalisatie mogelijkheden van Business Central en de efficiëntie van gebruikersinvoer.

Als u momenteel Dynamics NAV gebruikt

Gebruikt u momenteel Dynamics NAV? Veel cliënten vragen zich af of ze van Dynamics GP naar Business Central moeten migreren. Voor alle duidelijkheid: Microsoft blijft Dynamics NAV een paar jaar ondersteunen. U bevindt u zich dus op een goede plek. Microsoft investeert veel in Business Central en u zult in de toekomst hiervan profiteren.

Als u geen problemen kent met de Dynamics NAV-interface, kan u zeker een paar jaar gebruik blijven maken van Dynamics NAV. In dit geval kan u al bij uw gebruikers kenbaar maken dat u over ongeveer 2 tot 4 jaar wil overstappen naar het nieuwe Business Central. Zo creëert u vast draagvlak bij uw gebruikers, zodat de implementatie uiteindelijk soepeler zal verlopen.

Mogelijk heeft u aanzienlijke middelen geïnvesteerd in uw Dynamics NAV-oplossing. En wellicht bent u vandaag de dag niet klaar om te upgraden naar Business Central vanwege personeelsbeperkingen, problemen met financiële middelen of om andere zakelijke redenen. Het is daarom aan te raden om u voor te bereiden op een upgrade in de toekomst:

1. Investeer niet in server hardware en software, omdat dit het moeilijker maakt om de upgrade in de toekomst te realiseren. Migreer in plaats daarvan NAV naar Azure om een ​​kapitaaluitgave te voorkomen en direct van de cloud te profiteren.

2. Implementeer de online omgeving van NAV om gebruikers te laten wennen aan het uitvoeren van ERP op een website. Dit is immers anders is dan de klassieke NAV-toegangsmethoden. Bonus: veel van uw jongere gebruikers zullen de nieuwere, modernere interface waarderen.

3. Ruim uw gegevens nu op om u later voor te bereiden op de migratie. Dit bespaart u later tijd wanneer u gaat te bepalen welke functies u wilt meenemen naar de nieuwe omgeving.

4. Koppel uw NAV omgeving aan de Intelligent Cloud om nu te profiteren van de geavanceerde cloud functies.

Maar is uw organisatie van plan om in aanzienlijke financiële middelen te investeren? En tijd de investeren in het bijwerken en opnieuw plannen van bedrijfsprocessen? Dan is het aan te raden om zeker eens even naar Business Central te kijken. Het is een goede oplossing om uw investering te gebruiken voor op de langere termijn. Ook als u of uw gebruikers problemen ondervinden met de verouderde Dynamics NAV-interface, of als u wil profiteren van het nieuwe Excel en andere nieuwe integraties, is het overwegen van een overstap naar Business Central zeker de moeite waard.

Business Central voor uw bedrijf

Heeft u hulp of informatie nodig met betrekking tot de geschikte keuze voor uw bedrijf? Of wilt u Business Central in de cloud aanschaffen voor uw bedrijf? Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.
 
Neem contact op