Logo Pixelzebra Business Central

Microsoft Power Automate

Wat is Microsoft Power Automate?

Microsoft Power Automate (voorheen Microsoft Flow) maakt het voor werknemers mogelijk om zelfstandig workflows en taken in meerdere applicaties en services maken en automatiseren. Dankzij deze cloud-gebaseerde software kunnen werknemers zonder de hulp van de ontwikkelaars aan de slag. De gebruiker geeft aan op welk moment een bepaalde actie of gebeurtenis moet plaatsvinden en creëert hiermee een stroom.

Een opgebouwde stroom kan vervolgens beheerd worden op het bureaublad of cia een app op een mobiel/laptop/I-Pad etc. Verschillende Microsoft-services en Apps, zoals Power BI, PowerApps, Dynamics 365, Dynamics Business Central en Office 365  zijn te integreren met Flow.

Doeleinden

Het voordeel van Microsoft Power Automate is dat het bijna alles automatiseert, zoals eenvoudige pushmeldingen en contentbeheer tot aan complexe bedrijfsprocessen met gedefinieerde stappen en fasen.

Microsoft Power Automate wordt voornamelijk gebruikt om binnenkomende meldingen te activeren. Wanneer een nieuwe lead binnenkomt of wordt toegevoegd aan CRM, wordt er automatisch een workflow geactiveerd die bijvoorbeeld een e-mail of sms-bericht, met daarin belangrijke details over de lead, naar vooraf aangewezen mensen stuurt.

Daarnaast kan Flow ook ingezet worden voor het kopiëren van bestanden. Stel, een nieuw bestand wordt toegevoegd aan Dropbox of OneDrive voor bedrijven, dan zorgt een geautomatiseerde workflow er direct voor dat er een kopie van dat bestand op SharePoint wordt geplaatst.

Behalve bovenstaande punten wordt Microsoft Power Automate ook gebruikt om gegevens te verzamelen. In Microsoft Power Automate is het mogelijk om een trigger aan te maken die nieuwe berichten op social media vastlegt waarin het merk of product genoemd wordt. Een kopie van elk bericht wordt vervolgens in een SQL-database geplaatst voor sentiment mining. Zo is het eenvoudig bij te houden wat de doelgroep over jouw merk of product zeggen.

Hoe Microsoft Power Automate werkt

Microsoft Power Automate werkt binnen Teams. Stromen binnen Teams-gesprekken zijn te activeren dankzij de Flow-bot. Deze bot maakt het mogelijk om een flow uit te voeren die een sms-bericht stuurt naar een support medewerker om een probleem of vraag te markeren/loggen in een excel-spreadsheet.

Belangrijkste kenmerken van Microsoft Power Automate

1. Leer en beheerst de stappen om een ​​geautomatiseerde flow te maken

2. Microsoft Power Automate is niet alleen te integreren met andere Microsoft-producten. Het is ook te combineren met een breed scala aan apps en services (connectoren), waaronder Salesforce, SQL Server, Twitter, Box, DocuSign, Slack, Skype en Google Drive

3. Flow biedt een uitgebreide bibliotheek met vooraf gebouwde flows, ook wel sjablonen genoemd. Deze voorbeeldsjablonen bieden de mogelijkheid om:

  • G-mail bijlagen op te slaan in OneDrive
  • E-mails te sturen naar de doelgroep wanneer een Power BI gegevenswaarschuwing wordt geactiveerd
  • SharePoint lijstitems te kopiëren in een CSV bestand
  • Tweets op te slaan in een SharePoint lijst met een bepaalde hashtag
  • Pushmeldingen te ontvangen wanneer je een e-mail van een belangrijk persoon ontvangt

Gebruikers kunnen ook hun eigen stromen maken wanneer een al bestaand sjabloon niet past bij het proces dat moet worden geautomatiseerd. Personeel zonder technische achtergrond kunnen hierdoor ook workflows automatiseren zonder hulp.

Het Microsoft Power Automate Admin Center zorgt ervoor dat gebruikers machtigingen en rollen kunnen beheren en dat door medewerkers gecreëerde stromen voldoen aan het preventiebeleid voor gegevensverlies.

 

 

Microsoft Power Automate werkt ook uitstekend samen met Microsoft Dynamics Business Central     Lees hier meer over