Microsoft Dynamics 365 for Business Central 

Business Central

Wat is Microsoft Dynamics Business Central?

Microsoft Dynamics Business Central (Microsoft BC) is een makkelijk te implementeren ERP-oplossing, voor zowel kleine als middelgrote bedrijven. Het ondersteunt bedrijven bij het automatiseren en het met elkaar verbinden van inkoop-, verkoop-, operations-, accounting- en voorraadbeheer.

Business Central biedt net wat meer dan een eenvoudig, online administratiesysteem. Het biedt logistieke functionaliteit, voorraadbeheer en inzicht in uw cashflow. U kunt het eenvoudig opschalen richting een volledig ERP-systeem en het is uitstekend te integreren met andere Apps. Business Central is een SaaS-oplossing, wat betekent dat u zelf bepaalt wat u nodig heeft. Hierdoor zit u niet onnodig vast aan dingen die u niet gebruikt.

Voordelen van Business Central

Het gebruiken van Business Central kent voor MKB-bedrijven vele voordelen:

  • Financieel beheer en accounting;
  • Volgen en beheren van productie, voorraad, bestellingen en leveranciers;
  • Beheer van uw contacten, verkoopmogelijkheden en servicecontracten;
  • Projectmanagement en offertes;
  • Business intelligence en rapportages;
  • Internationaal zakendoen;
  • Volledig beschikbaarheid in de Cloud en overal op elk apparaat, dus ook mobiel, toegankelijk;
  • Integratie met Outlook, Word en Excel waardoor u veelvoorkomende taken rechtstreeks vanuit uw Inbox kunt uitvoeren.

Met als resultaat

  • Altijd inzicht in uw actuele financiële situatie;
  • Een degelijke en flexibele basis waarop u uw bedrijf verder kunt bouwen.

Het verschil tussen Business Central en NAV 2018

Maakt u momenteel gebruik van NAV 2018 en bent u benieuwd wat de voordelen zijn om over te stappen naar Business Central? Veel functionaliteiten van NAV 2018 vindt u ook in Business Central en beide systemen zijn breed inzetbaar. Één van de belangrijkste verschillen is dat BC volledig cloud based is. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het systeem constant wordt voorzien van updates. Daarnaast wordt deze gehost in de cloud omgeving van Microsoft, genaamd Azure. Hierdoor kan u ervan uitgaan dat u de best mogelijke beveiliging heeft voor uw online omgeving.

Cloud based betekent ook dat u vanaf nu overal en met elk toestel toegang tot Business Central. Er hoeft niet langer een software gedownload te worden, maar u betreedt de software via uw internetbrowser. Voor smartphones en tablets is er een speciale gratis app beschikbaar.

Een ander verschil is dat Business Central makkelijker te implementeren is voor kleine bedrijven. Dit komt voornamelijk door de lagere kosten en de eenvoudige manier dat Business Central kent om mee te groeien met uw bedrijf. Microsoft BC kent vanaf nu een maandelijks opzegbare licentie. Zo betaalt u dus enkel voor de gebruikers die het daadwerkelijk gebruiken. Groeit uw bedrijf? Het aantal gebruikers is nu eenvoudig uit te breiden.

Business Central Essentials vs Premium versie

Microsoft BC is beschikbaar voor MKB-bedrijven in twee versies, een Essentials en een Premium versie. In principe kunnen de meeste bedrijven goed uit de voeten met de Essentials versie. De modules zoals zoals assemblage, finance, inkoop,verkoop, voorraad en WMS, zijn hierin inbegrepen.

De Premium versie is voorzien van alle functies uit de Essentials versie, maar is aangevuld met service management en productie functies. Productie of assemblage bedrijven zullen hiervoor de voorkeur hebben.

Microsoft BC voor uw bedrijf

Heeft u interesse gekregen in Business Central voor uw bedrijf? Om u zo snel en zo effectief mogelijk met Microsoft Dynamics 365 Business Central te laten starten, hebben wij een speciale Live in 5 aanpak gerealiseerd. Deze aanpak zorgt ervoor dat u binnen vijf stappen met Business Central kunt starten. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om eerst vrijblijvend een demo aan te vragen.