Logo Pixelzebra Business Central

Assemblage

Gestroomlijnde orders

Op het gebied van productie zijn er verschillende mogelijke afhandelingen die variëren van simpele productie tot meer complexe projecten. Simpele variant: vlak voor het picken van goederen in het magazijn vindt er nog een bewerking plaats. Via een apart scherm in het magazijn kan de gebruiker zien wat er geproduceerd moet worden voordat de orderpicker langskomt. Het voordeel hiervan is dat wanneer de orderpicker langskomt, het product afgemeten, gebundeld en van een sticker voorzien klaarligt. Bij de complexe variant vindt de productie via projecten plaats. Hieronder leggen wij uit hoe deze productie, ook wel assemblage genoemd, werkt.

Opdracht en productie

Eventuele opdrachten zijn zichtbaar in de assemblage- of inkoopadvieslijst. Het is mogelijk om zelf opdracht te geven voor het assembleren of repareren van deze zaken. Daarnaast is het ook mogelijk om te werken met het principe ‘Build to order’, waarbij de productieopdracht direct vanuit de verkooporder of -aanvraag gegenereerd wordt. Zodra de productieorder aangemeld wordt, kent het systeem automatisch de voorraad aan de gekoppelde orderregel toe.

Assemblagepicklijsten

Assemblagepicklijsten zijn onderdeel van het gewone orderpickingsysteem. Hierdoor zijn er geen extra of bijzondere handelingen vereist voor magazijnmedewerkers. De picklijsten bij assemblage bestaan uit twee stappen:

  1. Reserveren van de benodigde voorraad voor het uitvoeren van de productieorder
  2. Opdracht om de voorraad te verplaatsen naar het magazijn voor assemblage

Wanneer alle onderdelen aanwezig zijn, kan de assemblageopdracht afgedrukt worden en kan de reparatie / het assembleren beginnen. Dit laatste kan de organisatie zelf uitvoeren of uitbesteden.

De mogelijkheden van Assemblage

Het samenvoegen van verschillende componenten tot een eindproduct is vaak niet meer dan een logistiek proces. Na een bestelling verzamelt een orderpicker de gewenste onderdelen en levert deze vervolgens als een pakket aan de klant. Dit is natuurlijk erg tijdrovend en zorgt voor een aanzienlijke kans op fouten. Toch is het onmisbaar in de concurrentiestrijd. Gelukkig is er nu meer ondersteuning voor de assemblage per voorraad order. De klanten krijgen namelijk meer invloed op de productsamenstelling zonder dat daar beheer en overzicht kosten bijkomen. Het bijhouden van geleverde orders en deze vergelijken met de orders in wording, zorgt ervoor dat uw organisatie makkelijk en direct kan inspelen op klantvragen. Daarnaast zijn suggesties mogelijk voor efficiëntere invulling van het product en het leveren van extra producten. En ook niet onbelangrijk: het zorgt voor extra mogelijkheden om actiepakketten samen te stellen voor marketingdoeleinden.

De mogelijkheden van Assemblage

Voorraadoptimalisatie

Optimale aansluiting van vraag en voorraad

De dynamische markt waar we mee te maken hebben vraagt om een juiste sturing van inkopen. Daarbij moet de vraag, die op sommige momenten enorm piekt, opgevangen worden. Maar u wilt natuurlijk niet altijd grote voorraden bezitten. Dankzij voorraadoptimalisatie sluit de voorraad geheel aan bij de vraag. Hoe? Door een ingebouwde applicatie. Deze applicatie helpt organisaties met het maken van voorraadanalyses. Dit geeft een duidelijk inzicht in artikelen die vaak verkocht worden en de artikelen die wat minder hard gaan. Ook de inventarisaties en cycle-counting zijn makkelijk ui te voeren, voorraadcorrecties eenvoudig toe te passen en verschillen direct te analyseren. Wanneer u namelijk op bestelparameters werkt, sluit uw voorraad aan op de vraag. Pixelzebra Solutions kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden voor een voorraadgestuurde manier van werken.

Warehouse management

Gepaard met Assemblage gaat Warehouse Management. Warehouse Management maakt het mogelijk om orderpicking eenvoudig af te handelen. Daarnaast is het bijvullen van pick naar pick, retournering van pick en het verplaatsen van bulk naar pick mogelijk. Wanneer u met meerdere zones en afslaglocaties werkt, zorgen wij ervoor dat de afhandeling van orderpicking zo eenvoudig mogelijk is en dat deze te integreren is met planning. Dit zorgt ervoor dat de foutmarge omlaag gaat en dat de orders snel, betrouwbaar en met zo min mogelijk handelingen in te vullen zijn. Er zijn speciale mogelijkheden voor het werken met zones voor zowel afgesloten als temperatuurgevoelige opslagplekken. Ook wordt er nauwkeurig omgegaan met meerdere opslaglocaties en stellingen. Wij maken uw logistieke proces klantorder- of leveranciersgestuurd, geheel naar uw wens. Wanneer u later wisselt van proces, veranderen we de inrichting met u mee. Warehouse Management zorgt dus voor een effectievere aansturing van het magazijn, maximale tijdsbesparing en vermindering van de routeloop.

 

Lees meer over Warehouse Management